Борис Джонсън не изключи нов американски удар срещу Асад

Няма съмнение в това, че действията на САЩ коренно променят положението в Сирия, смята британският първи дипломат

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън заяви, че Вашингтон може да нанесе нов ракетен удар в Сирия, пише британският таблоид The Sun.

В интервю за изданието Джонсън подчертава, че чрез действията си Съединените щати са „дали ясен сигнал“ на Запада. „Важното е, че те могат да направят това отново“, заявява британският първи дипломат.

Джонсън ще работи със САЩ и страните от Г7, за да „се върви към край на войната и промяна в Сирия“ „Няма съмнение в това, че действията на САЩ коренно променят положението в Сирия“, смята министърът и бивш кмет на Лондон.

По-рано стана ясно, че Джонсън е отменил визитата си в Москва. От думите му се разбра, че ще бъде даден приоритет на срещата на Г7 и организирането на срещи с „партньори-единомисленици“, на които да бъдат обсъдени следващите стъпки в сирийския казус.

В събота (8 април) главата на британското външно ведомство съобщи, че е обсъдил подробно плановете за по-нататъшни действия в Сирия с американския си колега Рекс Тилърсън. По думите на Джонсън Тилърсън, както се планира неотскоро, ще посети Москва и ще представи пред властите в Кремъл координираната позиция на Запада по казуса.

 

 

Последни новини
Още от Новини