Twitter пуска нова, по-лека версия за развиващите се страни

От новата версия ще се възползват най-вече потребителите от Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия

Логото на Twitter. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Логото на Twitter. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Социалната мрежа Twitter ще пусне нова версия, наречена Twitter Lite. Като цяло тя ще представлява мобилна уеб версия на платдормата, основна целева група на която са потребителите от развиващите се страни. За това се разбира от съобщение на базираната в Сан Франциско американска компания.

При много от потребителите възникват проблеми при използването на услугата заради ниската скорост на мрежата в региона, където живеят, казват от Twitter. Проблем често се явява и високата цена на интернета, както и недостатъчната памет на използваните устройства.

Twitter Lite e интернет страница, на която може да се влезе през всеки мобилен браузер. Тя заема 1MB памет, като позволява максимално бързо страницата да бъде заредена при ниска скорост на интернета, като икономисва максимално много трафик данни. По-леката версия обаче не значи намаляване на качеството, като потребителите имат достъп до всички функции на платформата.

Според представители на Twitter от новата версия ще се възползват в най-голяма степен потребителите от страните в Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия, като някои от тях сега за първи път ще получат достъп до Twitter oт мобилното си устройство.

Twitter не е първата компания, която пуска своя облекчена версия. През 2015 Facebook пусна версията Facebook Lite, a преди няколко дена – на 4 април, YouTube представи ново мобилно приложение, работещо при ниско потребление на интернет трафик, разработено специално за индийския пазар.

Последни новини
Още от Новини