Търговските преговори ще са тежестта на българското председателство

Дени Терсен, експерт по търговска политика

Дени Терсен, експерт търговска политика, по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria. Френски институт в София. 4 април 2017. Дени Терсен, експерт търговска политика, по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria. Френски институт в София. 4 април 2017.

Българското председателство на ЕС се пада по време на първата цяла година на президентство на Доналд Тръмп и съвпада с преговорите по Brexit, каза Дени Терсен, експерт по търговска политика в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„Ще има изключително важна програма по търговската политика”, каза Терсен.

Бивш директор на кабинета на Никол Брик, министър на външната търговия на Франция /2012-2014/, директор на кабинета на Аксел Льомер, държавен секретар по цифровизацията /2014/, съавтор на L’Investissment International и в момента част от ръководството на Сметната палата, възпитаникът на ENA Дени Терсен е „изключителен администратор от висока класа” според Legifrance.

В София Дени Терсен пристигна по покана на посолството на Франция, за да участва в дебата „Европа: протекционизъм или свободен обмен?” – втори от поредицата „Нашата Европа: Каква Европа искаме ние?”, провеждани ежемесечно във Френския институт в София.

Изчезна ли протекционизмът от Европа за 60г.? Готова ли е да се възползва от преориентацията на кадрите след Brexit и реформите в имиграционната политика на САЩ? Как се промени европейската идея? Какво носят референдумите?

Чуйте във видеото.

Вижте още: Интервюто на Дени Терсен за Владимир Сиркаров по Bulgaria ON AIR /видео/.

Вижте още: Каква Европа искаме? Интервю на Доминик Волтон, директор изследвания CNRS за Bloomberg TV Bulgaria.

 

Последни новини
Още от Новини