Равносметката от атентата в Петербург – 14 загинали, 49 ранени

Заведено е углавно дело за тероризъм

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Броят на жертвите при вчерашната бомбена атака в Санкт Петербург, когато според някои версии предполагем атентатор-самоубиец от Киргизстан се е взривил в метровлака, движещ се между станциите „Сенная площадь“ и „Технологический институт“ се е увеличил до 14 души. Това съобщи министъра на здравеопазването на Руската федерация Вероника Скворцова, цитирана от РБК.

Във вчерашния ден се появиха разнопосочни информации за ранените и загиналите, като първоначално се съобщаваше за 7, а след това за 11 загинали. Интересното е, че обявената от Националния антитерорситичен комитет бройка дори временно бе редуцирана, като официално се твърдеше за 9 загинали.

По думите на Скворцова трима човека са починали от летални и несъвместими с живота травми в ръцете на пристигналите на местопроизшествие лекари, а още двама – в реанимацията на Мариинската болница.

По думите на руския здравен министър към момента в лечебни заведения се намират 49 пострадали от взрива.

„Всичко ранени ежедневно биват преглеждани от най-добрите специалисти, като всички са обезпечени от гледна точка на кръв и лекарства“, добавя Скворцова.

По вчерашния инцидент е образувано углавно дело по чл. 205 от Наказателния кодекс на Русия – терористичен акт, като разследването се води от Главното управление за разследване на особено важни дела към Следствения комитет на РФ.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат всички необходими мерки за оказване на помощ на пострадали при взрива на метространцията в Санкт Петербург и техните близки.

Последни новини
Още от Новини