Над 10 хил. протестираха в Белград срещу избора на Вучич

Митинг бе проведен и в Ниш

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

Над 10 хил. души, предимно младежи и студенти, протестираха снощи против избора на Александър Вучич за президент на западната ни съседка Сърбия. Митингът се проведе под наслов „Протест против диктатурата“. Това съобщава белградският вестник Danas.

По време на протеста, започнал пред сръбската Скупщина в 18:00 часа местно време (19:00 българско – бел.ред.) е нямало особени ексцесии и сблъсъци с полицията. Освен скандиранията против Вучич от сорта на „Излезте навън!“, „Откраднахте изборите!“, както и редица други нецензурни рефрени, е имало и хвърлени яйца по сградата на парламента.

 

 

Полицията реагира бързо, като изпрати на място по-голям брой автомобили и части, като по всичко изглеждаше, че протестът ще свърши бързо. Но впоследствие към митинга се присъединиха спонтанно множество други граждани, като така общият брой на демонстрантите надхвърли 10 хил.

Протестът е бил организиран в социалната мрежа Facebook от групата „Протест срещу диктатурата“. Няколкостотин протестиращи излязоха по улиците на третия по големина град в Сърбия – Ниш.

 

 

Последни новини
Още от Новини