Атентаторът в метрото в Петербург имал връзки със сирийските бунтовници

Най-вероятно става дума за роденият през 1995 киргизстанец Акбаржон Джалилов

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

По предварителна информация взривното устройство в метрото в Санкт Петербург е било активирано от терорист самоубиец, съобщи ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи.

"Съдейки по характера на телесните повреди, е действал камикадзе. Взривното устройство е било прикрепено към тялото му или се е намирало в раница, или той го е държал в ръце, но на нивото на корема. За това свидетелства и фактът, че всички, които са били наблизо, имат наранявания точно в коремната област", каза източникът.

"Неговата личност е предварително установена. Той е от Централна Азия и е имал връзки със сирийските бунтовници", съобщиха от правоохранителните органи.

Терористичният акт е бил извършен най-вероятно от роден в Киргизстан гражданин на Русия. Това съобщи от своя страна Интерфакс, като се позова на спецслужбите на Киргизстан.

Говорител на киргизстанските служби за сигурност заяви пред Франс прес, че предполагаемият извършител на самоубийствения атентат е роденият през 1995 киргизстанец Акбаржон Джалилов.

Съгласно първите заключения терористът-самоубиец е стоял близо до вратите, към средата на вагона. "В центъра на вагона е намерена неговата ръка с кабели, които са изпратени за експертиза", каза източникът на ТАСС.

Повече по темата може да намерите в Dnes.bg!

Последни новини
Още от Новини