Volkswagen със своя версия за Дизелгейт

До края на годината нямало да бъде готов докладът на вътрешното разследване

Снимка: Facebook Снимка: Facebook

Председателят на борда на директорите на Volkswagen Ханс Дитер Пьоч заяви, че не очаква вътрешното разследване на германския автомобилен производител да приключат до края на годината, предава AP. Обект на разследването са нарушенията на американските стандарти за дизелови емисии, станали публични през септември 2015.

Пьоч, който бе цитиран в изданието на вестник Франкфуртер цайтунг Allegemine в събота, заяви, че адвокатска кантора Jones Day е постигнала добър напредък в разследването, поръчано от Volkswagen, но че то "вероятно да отнеме повече време и няма да приключи до края на 2017".

Той заявява, че е ясно, че "Volkswagen e направил сериозни грешки" и компанията си сътрудничи с органите на реда в духа на "най-висока прозрачност".

Пьоч твърди, че компанията се опитва да информира обществеността, доколкото е възможно", в рамките на законовите граници, "но докато разследвания са в ход, би било неприемливо рисковано за компанията да представя на общественото внимание своя собствен доклад по казуса".

Последни новини
Още от Новини