WeChat разширява дейността си в Европа

Социалната мрежа стартира нова услуга в Европа и САЩ

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

WeChat, най-популярната социална мрежа в Китай, стартира нова услуга в Европа и САЩ, за да подобри функцията си за плащане и да привлече нови рекламодатели, съобщава Bloomberg.

WeChat е собственост на Tencent Holdings Ltd и има намерение да отвори офис във Великобритания и други европейски държави успоредно с досегашното присъствие на приложението в Италия.

Tencent, който има изграден офис в Сан Франциско, се стреми да разшири своя WeChat екип в САЩ, като се насочва към рекламодатели и доставчици на платежни услуги.

„Трябваше да направим стъпка напред в обслужването на европейските марки.“ каза Андреа Гицони, директор на Tencent Europe в интервю за Bloomberg.

WeChat има над 889 млн потребители в родината си, но въпреки това не е широко използван извън Китай.

В момента WeChat се фокусира повече върху бизнес-към-бизнес стратегия, като насърчава западните марки да продават продукти на платформата на WeChat. Услугата се опитва да привлече повече марки с „висока стойност“ в страни като Великобритания и Италия, казва Гицони. Burberry и Chanel вече са високопоставени клиенти на платформата.

В Европа фокусът е върху модни и луксозни стоки. WeChat се надява разширението в Европа да привлече повече известни марки към платформата, не само за да достигнат до китайските потребители, но и за да се стимулира туристическият поток от Китай.

Goldman Sachs прогнозира, че 220 млн. китайски туристи ще пътуват в чужбина до 2025 в сравнение с 120 млн. през 2015.

„Има връзка между приложението и китайските туристи в Европа и САЩ, защото много от тях пътуват в чужбина за пазаруване“, каза Мари Сън, анализатор от Шънджън в Morningstar Investment Service. „Би било полезно марките да рекламират в WeChat, защото тя е голяма и ефективна платформи“, допълва още тя.

Бизнесът с платежни услуги на Tencent е във възход, тъй като средните дневни транзакции надхвърлиха 600 млн на ден през декември. Китайските потребители използват услугата, за да плащат всичко – от транспорт до храна за вкъщи. 

Последни новини
Още от Новини