Samsung представи новото си бижу - Galaxy S8

Южнокорейската компания трябва отново да докаже, че е равностоен конкурент на Apple при смартфоните

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Samsung официално представи новия Galaxy S8 и S8 Plus. Изглежда пазарът може със сигурност да твърди, че е получил това, което очаква.

Липсата на хоум бутон, новия AI помощник, панел без рамки, извити екрани, дактилоскопични сензори - всички изтекли информации се оказаха верни. Но онова, което в крайна сметка е по-важно, отколкото липсата на изненади, са амбицията и доброто изпълнение. След възхода и падението на Galaxy Note 7 Samsung трябва спешно да докаже, че може прави и безупречни смартфони. Е, отсега не може да сме сигурни, че са безупречни, но S8 и S8 Plus са прекрасни и пълнофункционални устройства и поне засега изглежда, че добрите неща със сигурност компенсират слабите.

The Galaxy S8 идва в два размера - стандартен 5,8-инчов дисплей и по-голяма версия Plus с 6,2-инчов екран. И двата са по-големи от iPhone 7 и iPhone 7 Plus, основната конкуренция в момента, докато се очаква американският Apple Inc. да пусне нови интересни модели iPhone по-късно през тази година. В съответствие с тенденциите на пазара на смартфоните, новите устройства на Samsung са с по-тънки рамки около дисплея и са извити по четирите краища. Предварителните поръчки ще започнат скоро след представянето – на 21 април. Устройствата ще се предлагат в пет цвята: Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще се появят на пазара на 21 април в цветовете Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue и Maple Gold + слушалки AKG by Harman в пакета. 

Повече за новия Galaxy S8 четете в Investor.bg!

Последни новини
Още от Новини