НАСА пусна нов масив видео и снимки от космоса

Публикувани са и най-новите видео и аудио файловe

Разделяне на дюните, Mars Reconnaissance Orbiter, Марс. Снимка NASA Разделяне на дюните, Mars Reconnaissance Orbiter, Марс. Снимка NASA

Американската агенция за космически изследвания НАСА публикува онлайн голям масив видео и снимки от космически обекти на 28 март 2017.

Сайтът https://images.nasa.gov/#/ позволява търсене и сваляне на повече от 140 000 изображения – снимки от различни космически мисии, изследвания на Земята, астрофизика и др.

Публикувани са и най-новите видео и аудио файлове.

НАСА обяви, че разрешава новият онлайн ресурс да се използва от други сайтове, чрез връзка към нейния /embed/, при което изображението съдържа данни като дата, описание и ключови думи, както и настройките на фотоапарата. Позволява използването на различни резолюции, оразмеряване според устройството, на което се гледат.

 

„Библиотеката не е пълна, тя по-скоро предлага на обществеността най-доброто, което НАСА прави”, съобщава агенцията на сайта си.

Досегашната колекцията на сайта на НАСА, класифицирана по години и мисии, остава.

Няколко часа по-рано НАСА пусна приложение за AmazonFire TV. Досега са пускани приложения за iOS и Android, както и за AppleTV. Приложенията позволяват гледане на стрийма, който НАСА излъчва по време на различни събития, както и кадри на Земята от орбита и Международната орбитална станция.

Снимката на корицата може да бъде открита тук.

Последни новини
Още от Новини