Путин прие Льо Пен в Кремъл

Срещата в Кремъл не бе обявена предварително

Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Руският президент Владимир Путин прие на 24 март 2017 в Кремъл лидера на Националния фронт във Франция Марин Льо Пен, съобщиха АФП и РИА Новости.

Московският кореспондент на FT публикува снимка от срещата в Туитър.

 

На срещата Путин каза, че „Русия няма да се меси в изборите”, съобщават руските агенции.

„Руската федерация няма намерение да се меси в ничии вътрешни работи или избори, но се стреми към общуване с целия политически спектър”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Френската преса следеше от дни обявената визита на Марин Льо Пен в Русия, в която не бе включена среща с президента Путин.

Тази сутрин /24 март/ АФП съобщи, че Марин Льо Пен отива в Кремъл „на изложба”.

На срещата си в Кремъл Льо Пен каза, че Русия и Франция трябва да обменят разузнавателни данни в борбата с тероризма.

„Буквално днес в Северен Кавказ, в Чечения също имахме такова /терористично, бел.ред./ събитие, терористите атакуваха едно от нашите подразделения на Националната гвардия”, каза Путин, цитиран от РИА.

Без прецедент е руският президент да приеме кандидат за президент на дата, която е толкова близка до изборите, пише Фигаро.

Преди това Льо Пен се видя с председателя на Думата, Вачеслав Володин. Само часове по-рано лидерът на Националния фронт поиска ЕС да прекрати санкциите срещу Русия като ги нарече „непродуктивни”, съобщи Bloomberg.

Марин Льо Пен е един от фаворитите на изборите на 23 април във Франция, заедно с Емануел Макрон, като се очаква да стигне до балотажа на 7 май.

Изложбата, която Льо Пен посети е в Патриаршеския дворец и е посветена на френския крал Сен Луи и реликвите на Ла Сент Шапел, съобщи ТАСС.

Експозицията е централно събитие на годината на културния туризъм на Русия във Франция, според сайта на музея.

Комплексът сгради зад Кремълската стена. Москва. Русия. 10 ноември 2017. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини