Google загуби пореден ключов рекламодател заради скандал с екстремистки видеа

Oт сътрудничество с Google в областта на рекламата се отказаха компании като Verizon, HSBC, Lloyds и др.

Един от най-големите световни производители на санитарно-хигиенични продукти и медицинско оборудване – американският конгломерат Johnson & Johnson (J&J) обяви, че временно спира рекламните си клипове в платформата YouTube, която принадлежи на интернет гиганта Google. Това се разбира от официално заявление на компанията, цитирано от световните медии.

В документа се отбелязва, че от мениджмънта на Johnson & Johnson са взели това решение, за да има гаранция, че рекламата на техни продукти ще се появи в канали, в които бива разпространявано „оскърбително съдържание“. От компанията подчертават, че се „отнасят към проблема изключително сериозно“.

По-рано стана известно, че реклами на редица компании се появяват в YouTube заедно с екстремистки видеоклипове. В последствие от сътрудничество с Google в областта на рекламата се отказаха и корпорации като Verizon и АТ&T, както и британските компании и банки Royal Bank of Scotland (RBS Group), HSBC, Lloyds и Marks & Spencer (M&S).

От Google вече обещаха да предприемат допълнителни мерки за засилване на контрола на съдържанието там, където се размества реклама. Представители на компанията увериха, че ще се постараят да не допускат подобни случи отново.

„Знаем, че рекламодателите не искат техните клипове да се появяват до съдържание, което не съответства на ценностите им“, констатираха представителите на интернет гиганта. От думите им също така се разбра, че от Google вече са започнали да внасят изменения в съществуващите правила в тази насока и планират да предоставят възможност на рекламодателите сами да избират къде да се появяват рекламните им материали.

 

Последни новини
Още от Новини