7 души са арестувани във връзка с атентата в Лондон

На територията на цяла Великобритания се извършват активни следствени действия

Снимка: Twitter/Sky News Снимка: Twitter/Sky News

Във връзка с терористичната атака, която се случи вчера пред сградата на британския парламент в Лондон, в цялата страна се водят активни следствени действия, а 7 души вече са арестувани. Това заяви пред Sky News представител на лондонската полиция.

По информация на телеканала десетки полицейски служители са участвали снощи в масирана акция в един от кварталите на Бирмингам, като целият район е бил отцепен. Към сутринта достъпът до жилищния квартал е бил възстановен, но полицейското присъствие в него остава силно.

„Проведохме обиски на шест адреса и арестувахме седем човека“, съобщи пред британската телевизия представителят на лондонската полиция Марк Роули. От думите му също така става ясно, че следствени действия се извършват в Бирмингам и „други части на страната“.

По окончателни данни на полицията, в резултат от нападенията са загинали четирима души, в това число и самият нападател. Терористът е управлявал кросоувър, като умишлено е връхлетял върху пешеходците, минаващи по Уестминстърския мост. След това е излязъл от автомобила, ранявайки смъртоносно полицейски служител на име Кит Палмър.

В резултат на атаката също така са ранени около 40 души. По данни на Guardian трима от тях са полицаи, като сред пострадалите има и няколко туристи от чужбина – трима ученици от Франция, петима южнокорейски туристи и гражданка на Австралия.

 

 

Последни новини
Още от Новини