Петролните запаси на САЩ се увеличават, цената пада

Импортът на суровината в САЩ се покачва до нива от 7,9 млн. барела дневно

Петролната платформа Казабланка на Repsol SA в Средиземно море, пред бреговете на Тарагона, Испания. 28 юни 2016.  Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg Петролната платформа Казабланка на Repsol SA в Средиземно море, пред бреговете на Тарагона, Испания. 28 юни 2016. Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg

Цената на петрола бележи нов спад в светлината на изнесените от Американския пертолен институт (API) данни за ръстовете на запасите от „черно злато“ в САЩ.

Към 06:59 българско време стойността на майските фючърси на сорта Brent бележи понижение с 0,31% до $50,8 за барел. Цената на майските фючърси на петрола сорт WTI пък спадна с 0,33% до $48,08 за барел.

Съгласно отчета на API търговските запаси на петрол в САЩ (като не се отчита стратегическият държавен резерв) през седмицата, завършила на 17 март, са се увеличили с 4,5 млн. барела до нива от 533,6 млн. барела. Това превиши почти двойно очакванията на пазарните анализатори, които прогнозираха покачване с 2,8 млн. барела. Само запасите в най-големия в страната терминал в Кушинг са се увеличили с 2 млн. барела.

При това запасите от бензин са спаднали с 4,9 млн. барела, докато експертите очакваха спад в запасите в размер на 2 млн. барела. Като цяло импортът на петрол в САЩ се е увеличил с 615 хил. барела до нива от 7,9 млн. барела дневно.

Последни новини
Още от Новини