Икономическият модел на София Тех Парк е бил фундаментално грешен

До такъв извод е достигнал новият директор на парка Васил Караиванов

Снимка: sofiatech.bg Снимка: sofiatech.bg

До сегашното положение на "София Тех Парк" е довела фундаментална грешка в икономическия модел на развитие. Това каза в интервю за националното радио новият ръководител на парка Васил Караиванов.

„Човешкият фактор и човешкият ресурс не е бил изведен на първо място, на първо място са били изведени машините, сградите и инфраструктурата", допълни той.

Идната седмица ще бъде обявен конкурс за продажбата на право на строеж на сграда, в която да се помещават високотехнологични компании, заяви още Васил Караиванов.

Основен фокус в дейността на новото ръководство на „София Тех Парк" ще бъде как да се оптимизират и увеличат приходите, представи целите си Караиванов. „Ще отваряме Парка все повече към бизнес и научните среди", увери той.

"По подобие на Научно-експертния съвет ще бъде създаден Съвет за бизнес развитие - ключово звено, което ще свързва бизнеса със „София Тех Парк", каза още Караиванов, допълвайки, че оттук нататък структурата на технологичния парк ще идва изцяло от бизнес средите. „Досега инвеститорите са били чакани да дойдат. Сега ние ще отидем при тях“, заяви той.

Последни новини
Още от Новини