Рекс Тилърсън посещава Москва през април

Преди това бившият CEO на Exxon Mobil ще бъде на среща на първите дипломати на Г-7 в Италия

Тилърсън по време на срещата си с мексиканския си колега Луис Видегарай. (23.02.2017) Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg Тилърсън по време на срещата си с мексиканския си колега Луис Видегарай. (23.02.2017) Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън ще направи официална визита в руската столица Москва през месец април. Това съобщи за ТАСС представител на американския държавен департамент. Преди това бившият CEO на Exxon Mobil ще присъства на среща на външните министри на страните от Г-7 в Италия.

По думите на източника на агенцията Тилърсън също така ще проведе разговори с първите дипломати на почти всички държави членки на НАТО. Тези контакти ще бъдат осъществени в рамките на срещата на контратерористичната коалиция за борба с ИДИЛ, която ще се състои в Държавния департамент.

„Вече (Тилърсън – бел.ред.) се срещна с представители на Украйна“, добави представителят на ведомството.

„След тези консултации през април той ще се отправи към Италия за среща с представители на „седморката“, а след това – в Русия. Том Шенън (зам.-държавен секретар по политическите дела) ще представлява САЩ на срещата на външните министри на НАТО“, става ясно от думите на източника на ТАСС.

По-рано в медийното пространство се появи информация, че Тилърсън има намерение да посети Москва на 12 април, като по този начин ще пропусне срещата на външните министри на страните на Северноатлантическия алианс, която ще се проведе на 5 и 6 април в Брюксел. През това време пък в САЩ ще бъде президентът на Китай Си Дзинпин.

Последни новини
Още от Новини