Кремъл очаква 6 млн. туристи в Крим през 2017

Миналата година анексирания през 2014 полуостров са посетили 5,5 млн. души

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

През текущата 2017 туристите в Крим могат да достигнат 6 млн. души. Това заяви в интервю за ТАСС ръководителят на федералната агенция по туризъм на Руската федерация Ростуризм Олег Сафонов.

„Надявам се, че да“, отговори Сафонов на въпрос дали ще бъде достигната цифрата от 6 млн. посетители на полуострова, намиращ се в границите на Русия от 3 години насам.

През 2016 туристопотокът на полуострова е съставлявал 5,5 млн. души, се разбира от изнесени по-рано данни от страна на Ростуризм. При това конкуренцията в туристическия сектор расте, а за руския турист се „води сериозна борба“, отчита Сафонов.

„Много е важно да работим над това да не се повишават цените на пребиваването в Крим, за да се съхрани привлекателното съотношение цена-качество на руския туристически продукт. Ако ни се отдаде да запазим това съотношение, нашите граждани ще ходят в Крим с радост. Ако цените обаче растат, резултатите могат да се окажат не такива, каквито ни се иска“, коментира още той.

От думите на Сафонов става ясно също така, че темата за запазване на ценовото статукво ще бъде обсъдена на среща с кримските туроператори и хотелиери.

 

Последни новини
Още от Новини