Тръмп заяви, че може би е нямало да стане президент без Twitter

Суперпотребителят на Twitter Тръмп обсипа със суперлативи социалната мрежа

Снимка: Скрийншот Twitter Снимка: Скрийншот Twitter

„Суперпотребителят“ на социалната мрежа Twitter – американският президент Доналд Тръмп, се изказа изключително ласкаво за платформата, заявявайки, че я смята за удивително и полезно изобретение, което му позволява да сподели мислите си без посредници с десетки милиони хора. Това си изказване главата на Белия дом направи в свое интервю пред американската телевизия Fox News.

„По такъв начин (посредством социалната мрежа – бел.ред.) мога за миг да достигна 90, 100 или 80 млн. човека, които реагират, когато добавям нещо. За мен Twitter е нещо удивително“, сподели Тръмп.

Американският президент не крие, че понякога не пише лично в профила си в социалната мрежа. „Често се интересувам какво мислят по един или по друг повод помощниците ми. Често и те ме молят да напиша пост по даден въпрос, който според тях е недостатъчно и некоректно разкрит (от медиите – бел.ред)“, отбеляза той.

Републиканецът също така не изключва възможността при неналичие на трибуна като Twitter самият той да не е могъл да стане президент. „Можеше да не стоя с вас сега в качеството си на президент, ако не можех да намеря такъв честен и достоен път за комуникация“, отбеляза той.

След встъпването си в длъжност като президент на САЩ Доналд Тръмп започна да използва официалния си президентски акаунт в Twitter POTUS (President of the United States, президент на Съединените щати – бел.ред.), но също така остава много активен и в личния си профил, който бива „следван“ от над 26,5 млн. души.

Последни новини
Още от Новини