Лондон смята за важно взаимодействието си с Москва

В близките седмици предстои визита на Борис Джонсън в Москва

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Великобритания признава важността на взаимодействието си с Русия, но то да бъде разглеждано внимателно. Това заяви на пресконференция днес представител на премиера на страната Тереза Мей, предават британските и световни агенции.

„Нашият подход се заключава в това, че трябва да си сътрудничим, но трябва да бъдем внимателни при това си действие. Има области, в които можем да работим заедно“, заявява официалният представител на Лондон, отговаряйки на въпрос, свързан с настоящата визита на първия дипломат на Обединеното кралство Борис Джонсън в Москва.

Очаква се посещението на Джонсън в руската столица да се проведе в близките седмици, като е по покана на руския външен министър Сергей Лавров. Основен фокус на разговорите ще бъде насочен към руско-британските отношения в редица сфери, в това число и конфликтите в Сирия и Украйна, по които между двете държави съществуват значителни разногласия.

В публикуван в началото на март доклад на Комитета по външни работи на долната камара на британския парламент бяха очертани основните сфери на евентуално сътрудничество с Кремъл – борбата с тероризма, кибербезопасността и безопасността на въздушните превози.


 

Последни новини
Още от Новини