Martin Marietta: Ще участваме в строителните планове на САЩ, включително стената

Интервю с Уоърд Най, председател, президент и изп.директор на Martin Marietta

Настояща заградена отсечка от граничната ивица между щата Тексас и Мексико. Снимка: Bloomberg Настояща заградена отсечка от граничната ивица между щата Тексас и Мексико. Снимка: Bloomberg

Около две трети от граничната стена, която президентът на САЩ иска да построи, ще преминава през щата Тексас. Компанията Martin Marietta Materials Inc. е най-големия производител на цимент, баластра и бетон в щата. Компанията се занимава и със строителство в голяма част от страна и е в позиция да спечели концесия за очаквания мега-проект. Правителството е дало краен срок за подаване на проектни прототипи до 24 март тази година и ще проведе оценяване през април, предава Bloomberg.

"Изразили сме готовността си за участие като снабдител и бихме били една от първите компании, които биха доставяли материали към работните площи" - заяви г-н Най. Въпреки това, президентът на базираната в Северна Каролина компания подчерта, че потенциалните материали, необходими за изграждането на бетонната стена не са включени в официалната прогноза за ръст на компанията за тази или следващата година.

Компанията планира да се възползва и от участия в множество проекти от обсъжданата в конгреса програма за инфраструктурно обновяване, чиято стойност, според екипа на Тръмп, ще бъде 1 трилион долара.


Вижте видеоматериала:
 

 

Последни новини
Още от Новини