Стартира мобилно приложение за пенсионни вноски в България

Близо 190 хил. българи могат да управляват спестяванията си за допълнителна пенсия през мобилно устройство

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Стартира първото мобилно приложение за управление на спестяванията за допълнителна пенсия през мобилно устройство. Потребителите, които могат да се възползват от него, са близо 190 хиляди, съобщават от компанията, лансирала проекта на българския пазар - „ПОД-Бъдеще“ АД. Това е първото мобилно приложение в сектора, съобщават от пресцентъра на компанията.

"С приложението всяко осигурено лице във фондовете на компанията (около 190 хил. към 31.12.2016) навсякъде и по всяко време може да проверява чрез своя смартфон и таблет средствата по индивидуалната си партида, както и да следи движението на вноските за пенсия, които той и работодателят му правят", добавят от "ПОД-Бъдеще".  

Приложението е разработено от глобалната компания за дигитални технологии Futurist Labs, собственост на предприемача от Силициевата долина в САЩ Марк Роджърс.

„Приложението ще увеличи интереса на потребителите към спестяванията им за пенсии и ще ги направи по-съпричастни към необходимостта да планират своето финансово бъдеще“, смята Марк Роджърс.

Каменната ера в пенсионното осигуряване в България приключи. Мобилните технологии ще играят все по-значима роля в нашата индустрия“, коментира Андрей Шотов, изпълнителен директор на „ПОД-Бъдеще“. 

Последни новини
Още от Новини