ЧЕЗ Разпределение България стартира инвестиционни проекти за 800 хил. лв

Най-големият проект е изграждането на нов трафопост и кабелни линии средно и ниско напрежение в Студентски град

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

ЧЕЗ Разпределение България започва инвестиционни проекти в размер на близо 800 хил. лв. през март, съобщават от компанията, цитирано от Investor.bg.

386 хил. лв. ще бъдат вложени в развитие на мрежата в столицата през настоящия месец. 405 хил. лв. ще бъдат инвестирани в останалата част от територията на Западна България.

Най-големият проект, предвиден през март, е изграждането на нов трафопост и кабелни линии средно и ниско напрежение в Студентски град в София. В столичния квартал Надежда ще бъде извършена реконструкция на кабелна линия на стойност 15 хил. лв., с цел подобряване на електрозахранването на клиентите в района.

Реконструкция на кабел 20 kV ще бъде реализирана и в Монтана, като проектът е за 30 хил. лв. За присъединяване на нови клиенти извън София, най-голям обем средства – 65 хил. лв., ще бъдат вложени в Благоевград.

През 2017 компанията предвижда да инвестира около 140 млн. лв. Инвестициите ще бъдат насочени към развитие и автоматизация на мрежата, изкупуване на съоръжения на трети страни и подобряване на обслужването.

Последни новини
Още от Новини