Вилдерс оцени позициите си като много добри

Герт Вилдерс, лидер на Партията на свободата, PVV, по време на митинг в Хеерлен, Холандия. 11 март 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Герт Вилдерс, лидер на Партията на свободата, PVV, по време на митинг в Хеерлен, Холандия. 11 март 2017. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Въпреки че понижи рейтингите си според последните сондажи, холандският кандидат на парламентарните избори на 15 март 2017 Герт Вилдерс оцени кампанията си като много добра, съобщи Bloomberg.

„Справяме се доста добре и се страхувам, че ще имате приятна изненада в сряда”, каза Вилдерс в събота, 11 март 2017 във Валкенбург, на 215 км от Амстердам.

„Другите партии копират някои от идеите ни и се надявам, че в сряда хората ще изберат оригинала, а не копието”.

Подкрепата на Вилдерс се понижи до 22 места, а либералната партия на премиера Марк Рюте може да спечели 24 места според сондажа на Peil.nl от петък, цитиран от Bloomberg.

Вилдерс водеше с 12 места в началото на годината.

Антиевропейската Партия на свободата на Вилдерс бе след либералите на Рюте през по-голямата част от кампанията. Според сондаж на Kantar от четвъртък Рюте има 26 места, 2 повече от Вилдерс.

Два дни преди вота, в понеделник Вилдерс и Рюте ще се срещнат на дебат. Втори дебат с партийните лидери ще се проведе във вторник, 14 март.

4 дни преди изборите Холандия влезе в остър спор с Турция, като отказа да приеме външния министър Чавушоглу.

Последни новини
Още от Новини