Рейтингът на Тръмп в САЩ се покачва със 6%

Така одобрението за главата на Белия дом достига 50% в сравнение с 44-те процентни пункта в края на февруари

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Половината от американските граждани поддържат действията на Доналд Тръмп като президент на Съединените щати. Това показват изнесени днес данни от социологическо проучване, дело на агенция Morning Consult по поръчка на Politico.

От „другата страна на барикадата“ по отношението си към новия държавен глава са 46% от анкетираните, които не одобряват политиката на главата на Белия дом.

Подкрепата на половината от американските граждани към Тръмп представлява немалък ръст в рейтинга на политика, отчитайки проведената в края на февруари социологическа извадка по поръчка на телеканала NBC и The Wall Street Journal, данните от която сочат 44-процентова подкрепа за действията му. Респективно намалява и негативното отношение към политиките на държавния глава, каквото в в края на миналия месец са изразили 48% от респондентите.

Една от ключовите инициативи на Доналд Тръмп, която се радва на широка подкрепа от страна на американските граждани, е планът за повишаване на разходите за отбрана. Почти половината от участниците в проучването (47%) считат, че е от изключителна важност бюджетът на Пентагона да бъде увеличен.

Допитването се е провело в началото на март или по-точно от 2-ро до 6-то число на текущия месец. Анкетирани са 1992 регистрирани избиратели, а вероятността от стохастична грешка е в границите от 2 процентни пункта.

Последни новини
Още от Новини