Mercedes представи най-скъпия SUV в света

Mercedes-Maybach G-Class 650 ще струва солидните $500 хил.

Снимка: Luke Macgregor/Bloomberg Снимка: Luke Macgregor/Bloomberg

Германският автоконцерн Mercedes-Benz допринася за популярността за ултралуксозните офроуд автомобили, представяйки новия SUV на Maybach, който би могъл да превозва пътниците си сред неравностите на пустинята например, докато питиетата им се охлаждат в термални поставки за чаши, пише Bloomberg.

Моделът Mercedes-Maybach G-Class 650, представен на автоизложението в Женева, ще представлява най-скъпият SUV в световен мащаб, като цената за бройка е солидните $500 хил. Това е един от последните нови модели на марката, притежавана от Daimler AG, която осъществи своеобразно „възкръсване“ в светлината на все по-засилващия се потребителски интерес към луксозните автомобили.

Луксозният модел представлява задвижван от мощен V12 би турбо двигател кабриолет, който притежава 621 к.с. и въртящ момент до 1000 Nm. Ще се предлага и по-евтин модел със стандартен вариант на двигател на Mercedes-AMG G 65. Автомобилите, оборудвани с втората разновидност, ще могат да развиват скорост от 0 до 100 км/ч за 5,3 сек., като от Mercedes все още не са разкрили пълните специфики на премиум модела. Известни са разходните данни обаче – 17 литра на 100 км, а отделяните вредни емисии са 397 грама на километър.

„Тази кола покрива най-високите изисквания за лукс, като при това запазва елементите, които правят G-Class истински офроудър. Клиентите, които си купят модела, ще получат нещо уникално“, коментира Гунар Гютенке, главата на SUV отдела на Mercedes.

В светлината на засилването на трендовете за увеличаване на продажбите на електрически и автономни автомобили, политиката на Deimler се опитва да обхване от една страна свръхбогатите потребители, предлагайки им ултралуксозни модели, а от друга произвежда и широка гама от по-достъпни модели. Именно тази гъвкава стратегия помогна на Mercedes да изпревари главния си конкурент BMW AG в показателя за най-продавана луксозна марка през 2016.

Вижте някои от моделите, представени на Автосалона в Женева 2017.


 

Последни новини
Още от Новини