Макрон изпревари Льо Пен в сондажите

Джон Фреър, Bloomberg News

Емануел Макрон, независим кандидат за президент на Франция по време на представяне на програмата си в Париж. 2 март 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Емануел Макрон, независим кандидат за президент на Франция по време на представяне на програмата си в Париж. 2 март 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

Ако се яви на мястото на Франсоа Фийон на президентските избори във Франция, Ален Жупе би излязъл пръв на първия тур, преди Емануел Макрон и Марин Льо Пен, показва сондаж на Odoxa от 3 март 2017.

Според същото проучване на нагласите на избирателите, ако Фийон остане в кампанията, Макрон излиза пръв с 27%, изпреварвайки Марин Льо Пен /25,5.

Подкрепата за Макрон се повиши с 2 пункта до 27% спрямо миналата седмица, когато Odoxa направи проучване за нагласите за вота.

Кметът на Бордо, Ален Жупе бе победен на първичните избори на Републиканската партия.

На 2 март Емануел Макрон представи програмата си, включваща забрана за депутати да вземат на работа близките си, инвестиции от 50 млрд. евро, намаление на корпоративния данък от 33,3% на 25% и намаляване на 50% на дела на тока от АЕЦ в общото производство на енергия.

Коментар на Джон Фреър, Bloomberg News на предизборната ситуация във Франция и защо тези избори са важни и следени от пазарите.

 

Последни новини
Още от Новини