Фийон се застъпи за отмяна на санкциите срещу Русия

Санкционният режим влияе негативно на агросектора, смята той

Кандидатър на републиканците във Франция Франсоа Фийон по време на предизборно събитие в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Кандидатър на републиканците във Франция Франсоа Фийон по време на предизборно събитие в Париж Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Франция трябва да повдигне въпроса за отмяната на санкциите срещу Руската федерация. Такова мнение изрази кандидатът за президентското кресло във Франция, издигнат от партията на Републиканците – Франсоа Фийон, предава агенция France Presse. Изказването си Фийон е направил по време на Международното изложение на селскостопанска техника и оборудване във френския град Вилпент.

„Франция трябва да излезе с предложение санкциите по отношение на Русия да бъдат отменени. Подобни санкции водят до намаляване на доходите на земеделците както във Франция, така и в другите страни на Европейския съюз“, смята кандидатът на Републиканците.

Друга мярка за подобряване на икономическото състояние на френските фермери според Фийон би било съкращаването на „€40 млрд. данъци и други такси, които те (фермерите – бел. ред.) са принудени да плащат“.

Не толкова краен като един от основните кандидати за влизане в Елисейския дворец – Марин Льо Пен, Фийон все пак отправи критики към Европейският съюз и конкретно към бюрокрацията в Брюксел. Според него е от съществена важност да бъдат отменени „всички тези норми, свързани с агросферата, които бяха добавени в европейското законодателство в последно време“. При това кандидатът на Републиканците подчертава, че „френската бюрокрация и бюрокрацията в Брюксел пречат на Франция да се развива“.

Последни новини
Още от Новини