ESMA смята, че правилата за трети страни трябва да се променят

Стивън Майор, председател на Европейския орган за ценни книжа и пазари

Логото на Европейския орган за ценни книжа и пазари пред централата на ESMA в Париж, Франция. 20 юни 2013. Photographer: Balint Porneczi/Bloomberg Логото на Европейския орган за ценни книжа и пазари пред централата на ESMA в Париж, Франция. 20 юни 2013. Photographer: Balint Porneczi/Bloomberg

Европейският орган по ценни книжа и пазари /ESMA/ поставя надзора на пазарните регулатори за небанковия сектор /CCP/ от трети страни /извън ЕС/, които работят в общността за приоритет през 2017 и планира да продължи да работи по въпросите от миналата година, насочени срещу потенциален „риск, създаван от CCP от трети страни в ЕС, каза председателят на ESMA Стивън Майор в интервю за Bloomberg.

"За нас е важно да можем надлежно да разгледаме рисковете за партньори на трети страни, включително в бъдеще – партньори от Великобритания", каза Майор.

Чуйте цялото интервю за Манъс Крани и Анна Едуардс от Bloomberg на Стивън Майор, председател на Европейския орган за ценни книжа и пазари за очакванията в регулациите около Brexit на 1 март 2017.

ESMA е независим орган на ЕС, основан на 1 януари 2011 за повишаване на защитата на инвеститорите и осигуряване на стабилност на финансовите пазари.

Последни новини
Още от Новини