Rolls-Royce замразява заплатите на 8 хил. свои мениджъри

Мярата е следствие на близо 50-процентния спад на приходите на компанията през 2016

Турбина на двигател на Rolls-Royce Holdings Plc  Китайското знаме на две опашки на военни транспортни самолети по време на авиосалона в Жухай, 31 октомври, 2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Турбина на двигател на Rolls-Royce Holdings Plc Китайското знаме на две опашки на военни транспортни самолети по време на авиосалона в Жухай, 31 октомври, 2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Rolls-Royce Holdings Plc ще замрази заплатите на 8 хил. свои мениджъри, след като приходите на компанията, която е най-големият европейски производител на самолетни двигатели, намаляха почти наполовина през 2016, предава Bloomberg.

Обичайно увеличенията в заплатите и бонусите за мениджърите и членовете на борда на директорите се обявяват през март. Тази година това обаче няма да се случи в обичайния срок, а чак през септември. Това гласи съобщение на главният изпълнителен директор на компанията Уорън Ийст до подопечния му персонал, с което разполага Bloomberg и наличието на което е било потвърдено от висшия мениджмънт на организацията.

Чрез тази мярка Rolls-Royce се надява да спести около 15 млн. паунда (близо $19 млн.). Ограничението обаче няма да касае обикновените работници на компанията, както и инженерния състав.

Бюджетните рестрикции биват наложени след противоречивата за Rolls-Royce във финансово отношение 2016, когато приходите на компанията паднаха с 49% до нива от 813 млн. паунда. Като добавка в минорната картина идват и прогнозите за 2017, през която анализаторите очакват само „лек ръст“.

„През последните няколко години проведохме разумни увеличения, като това ни позволява да инвестираме в програми и производствени мощности, които да направят бизнеса ни по-гъвкав“, заявяват от компанията. Конкретно заделените от замразените мениджърски заплати средства ще бъдат използвани за увеличаване на производството на реактивни двигатели за моделите на Airbus A350 и А330.

Последни новини
Още от Новини