Facebook пуска нови функции за търсене на работа в САЩ и Канада

Това ново преживяване ще помогне на компаниите да намират квалифицирани хора там, където те прекарват времето си – във Facebook и на мобилните си устройства

Жена изпозлва телефона си на фона на Workplace от Facebook Снимка: Jason Alden/Bloomberg Жена изпозлва телефона си на фона на Workplace от Facebook Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Facebook се насочва към нов тип общуване. Социалната мрежа обяви, че пуска нови функции в САЩ и Канада, за да позволи на компаниите да публикуват обяви за работа, а на перспективните работници – да ги намират и да кандидатстват за тях през платформата, пише Investor.bg, цитирайки Quartz.

„Това ново преживяване ще помогне на компаниите да намират квалифицирани хора там, където те прекарват времето си – във Facebook и на мобилните си устройства“, обяви компанията в блога си.

Новите функции бяха пуснати на 15 февруари и имат за цел да сведат до минимум затрудненията за търсещите работа и работодателите, като същевременно даде на всички тях повече причини да използват продуктите на Facebook. Фирмите ще могат да публикуват свободни позиции и да следят как протича кандидатстването директно на Facebook страниците си. Същевременно ще могат да общуват с кандидатите през Facebook Messenger. Компаниите могат да платят на социалната мрежа да промотира техните обяви пред по-голяма аудитория.

Хората, които търсят работа, ще виждат обявите в списъка с новини и интегрирани с други публикации на бизнес страниците. Освен това ще могат да проверяват специалната страница „Jobs on Facebook”, която ще предлага списък с обяви, обединени по локации и разделени по индустрии (като „Имоти“, „Ресторанти/кафенета“ и „Образование“ например) и типа работа (на пълно работно време, стаж или доброволчество).

Последни новини
Още от Новини