91% от германския бизнес в Русия иска санкциите да отпаднат

Под 1/3 от неговите представители обаче смятат, че това би станало до края на годината

Автомобили на булеварда между Москва-река и Кремъл Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Автомобили на булеварда между Москва-река и Кремъл Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Огромното мнозинство от германските предприемачи на територията на Руската федерация искат западните санкции срещу страната да отпаднат. Текущите трендове в настроенията и очакванията на германския бизнес в Русия са оповестени в изследване, проведено от Източния германски икономически комитет и Германо-Руската външнотърговска палата, цитирано от РИА Новости.

За отпадането на рестрикциите се обявява 91% от германският бизнес в страната. В проучването са участвали 190 предприятия, чиито общ оборот на територията на Руската федерация е в размер на €29 млрд. и които осигуряват заетост на 122 хил. души.

Друг акцент от изследването е и делът на германските предприемачи, настроени оптимистично по въпроса за премахването на санкционния режим. Малко под 1/3 от тях смятат, че рестрикциите срещу Москва ще бъдат свалени или поне облекчени до края на 2017.

„Само 29% от анкетираните предприемачи разчитат на облекчение на санкциите през тази година. При това 91% желаят това да се случи“, заявява директорът на Германо-Руската външнотърговска камара Матиас Шеп. По думите му германският бизнес настоява за „поетапно снемане на санкциите в зависимост от реализирането на Минските споразумения“.

 

 

Последни новини
Още от Новини