Иновациите не са само в технологиите

Ерец Цалик, директор за Азия на Systematic Inventive Thinking

Ерец Цалик, директор за Азия на Systematic Inventive Thinking по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria. София, 23 февруари 2017. Снимка: BloombergTVBulgaria Ерец Цалик, директор за Азия на Systematic Inventive Thinking по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria. София, 23 февруари 2017. Снимка: BloombergTVBulgaria

Едно от условията за намиране на нови решения и идеи е освобождаването от интуицията, защото тя се използва и от конкуренцията, каза Ерец Цалик, директор за Азия на Systematic Inventive Thinking в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„Ако разчитате на интуицията си, няма да стигнете до нещо. Или ще бъде по-малко вероятно да измислите нещо уникално”, каза Цалик.

Базираната в Тел Авив SIT – Systematic Inventive Thinking работи в над 70 страни и нейни клиенти са всякакви организации - от държавни до неправителствени и хранителни и фармацевтични компании или стартъпи.

Иновациите не са само в технологиите

Според Ерец Цалик не става дума за технологии, "а за това как да подобрим целия си живот".

"Смятам за абсурдно 2,5 млрд. души без достъп до водоснабдяване или добри, западни страни като България например, с добри бизнес модели, които не могат да плащат за учители, за най-добрите учители. В тези области иновациите трябва да изиграят също много голяма роля".

Ерец Цалик бе в София за участие в Innovation Explorer, конференция по въпросите на иновациите на 23 февруари 2017.

Цялото интервю за Bloomberg TV Bulgaria чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини