Бъдещето е в китайските пътници

Ендрю Коен, гл. изпълнителен директор на HK Express

Информационно табло на международното летище Хонконг. Китай. 28 януари 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg Информационно табло на международното летище Хонконг. Китай. 28 януари 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg

Китайските пътници са мног одобре плащащи клиенти, ако се грижите добре за тях, каза Ендрю Коен, гл. изпълнителен директор на единствената нискоразходна авиокомпания, базирана в Хонконг, HK Express. Според него авиокомпаниите трябва да следят развитието на изходящия туристически поток от Китай, защото той ще определи развитието на много индустрии.

"Ниските разходи, евтините билети – това ни дава повече възможности да стигнем до много големия пазар в Азия", каза Коен в интервю за Ришаад Саламат от Bloomberg на 22 февруари 2017.

Чуйте цялото интервю, в което Коен коментира и проблемите с двигателите на Airbus А320neo, нуждата и методите на намаляване на разходите, както перспективите за развитието на авиопазара в Азия.

Летището в Хонконг е едно от петте, конкуриращи се за пазар от около 60 млн. пътници в района на Пърл ривър. Компанията избра в края на 2016 Aconex за изготвяне на проекта и строителството на трета писта и разширението на Терминал 2. Проектът е за 23 млрд. щатски долара и за него се говори от 10г.

Последни новини
Още от Новини