OMV продължава с проектите си в Русия въпреки санкциите

Австрийската компания ще се съсредоточи върху сфери, които не са засегнати от санкционния режим

Находището Русское на Роснефт, Ямало-Ненецки автономен окръг, Източен Сибир, до Нови Уренгой. Русия. 8 декември 2016. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Находището Русское на Роснефт, Ямало-Ненецки автономен окръг, Източен Сибир, до Нови Уренгой. Русия. 8 декември 2016. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Австрийският нефтогазов концерн OMV няма намерение да се оттегля от руския пазар, като ще продължи да развива проектите си в страната. Това става ясно от думите на генералния директор на компанията Райнер Зееле, казани в негово интервю за Bloomberg.

Все пак санкционният режим, наложен от Запада на Руската федерация след анексията на полуостров Крим през 2014, ще бъде съблюдаван. Плановете на австрийския конгломерат е да бъде поставен фокус на проекти, които не противоречат на санкциите и е възможно да се реализират безпроблемно въпреки тях.

„Заинтересован съм от инвестиции в Русия заради ниските оперативни разходи. И това е една от причините, заради които искам да удължа сътрудничеството ни с Газпром, което продължава вече 15 години. Познаваме партньора си и ще продължаваме нашия бизнес в Русия“, заявява Зееле.

Конкретните планове на OMV са да инвестира в руската газова промишленост. „Това е много добро място за газовата промишленост, затова искаме да участваме в процеса на газодобив в Русия“, добавя CEO-то на австрийския конгломерат.

Интервюто на Зееле пред Bloomberg вижте тук:

 

Последни новини
Още от Новини