Тръмп избра новия си съветник по национална сигурност

На поста е назначен генерал Макмастър, зам.-главнокомандващ сухопътните войски на САЩ

Снимка: Twitter/Fox News Снимка: Twitter/Fox News

След неколкодневно очакване, последвало подадената от Майкъл Флин оставка от поста съветник по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп, вече е известно името на заместника му. Това е генерал-лейтенантът от сухопътните войски на САЩ Хърбърт Макмастър. Назначението на Макмастър бе обявено лично от Тръмп, съобщава в профила си в социалната мрежа Twitter прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър.

„Президентът назначи генерал-лейтенант Макмастър за началник на съвета по национална безопасност“, пише Спайсър.

 

 

Току-що назначих ген. Макартър за нов съветник по национална сигурност, от своя страна  обяви в Twitter самият американски президент.

 


Досегашният изпълняващ длъжността съветник по национална сигурност след оставката на Флин –  о.з. ген. Кийт Келог ще заеме позицията началник на кабинета на Съвета по национална сигурност.

Доналд Тръмп представи Макмастър пред представители на медиите в своя частен клуб Mar a Lago, разположен в близост до град Уест Палм Бийч в щата Флорида. По думите на американския президент новият съветник по национална сигурност е „човек с огромен талант и огромен опит“.

Преди да заеме овакантения от Майк Флин пост, ген. Макмастър е бил начело на Интеграционния център на сухопътните сили на САЩ, като заедно с това генералът е и заместник-командващ на американските сухопътни войски.

Последни новини
Още от Новини