БСП: Искаме ревизия на външния дълг от 16 млрд. лв., изтеглен през 2015

Ще отправим официално искане към служебния кабинет: Нинова

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

БСП иска ревизия на външния дълг от 16 млрд. лв., изтеглен от кабинета на Бойко Борисов през 2015, заяви Корнелия Нинова, председател на БСП по време на заседанието на Националния съвет на партията, провеждано днес, пише Investor.bg. Нинова обяви, че искането ще бъде отправено официално до служебния премиер.

Нинова поясни, че въпросите, които са важни по дълга са кога е взет, колко, при какви условия, от кои банки и кои консултанти. "Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира лидера на БСП, цитирана от агенция Фокус.

По отношение на твърдението, че взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв, тя попита защо правителството на ГЕРБ е задлъжняло България с 16 млрд. лв.

„Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер. Кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултант“, подчерта политикът.

Двата стълба в политиката на ГЕРБ рухнаха - строителството на магистрали и еврофондовете, каза още председателят на БСП на заседанието на Националния съвет на партията

„Актуалната тема от изминалата седмица е докладът на служебния кабинет за ревизията на правителството на „Борисов 2““, каза тя. По думите й БСП ще изчакат в понеделник публикуването и ще коментират секторно какво е отразено там. Според Нинова докладът на служебния кабинет е показал, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени.

Последни новини
Още от Новини