Мелинда Гейтс за политиките на Тръмп

Мелинда Гейтс, съосновател на фондацията Бил и Мелинда Гейтс

Мелинда Гейтс,  съпредседател на фондация Бил и Мелинда Гейтс по време на интервю за Bloomberg Businessweek. Снимка: Bloomberg Мелинда Гейтс, съпредседател на фондация Бил и Мелинда Гейтс по време на интервю за Bloomberg Businessweek. Снимка: Bloomberg

След избирането на Доналд Тръмп и встъпването му в длъжност милиони жени излязоха по улиците на много градове по света. Протестите бяха предизвикани от намеренията на новата администрация да спре финансирането на клиники по света, които консултират по въпроси в областта на семейното планиране.

„Вярвам в универсалния достъп до контрацептиви.

Начинът, по който се говори за това този път ще засегне клиниките, които предоставят лекарства за ХИВ/СПИН, туберкулоза и малария. САЩ участват в Глобалния фонд срещу СПИН, туберкулоза и малария. 20 млн. души са живи благодарение на него”, каза съпредседателят на фондация Бил и Мелинда Гейтс в интервю за главния редактор на Bloomberg Businessweek Меган Мърфи.

В годишното писмо на двамата председатели на фондацията до Уорън Бъфет от 14 февруари 2017, Мелинда посочва контрацепцията като част от напредъка на обществото, наред с образованието, равноправието между половете и икономическия ръст.

„Контрацептивите са една от най-великите иновации срещу бедността в историята”, пише още Мелинда Гейтс в писмото.

Чуйте интервюто на Мелинда Гейтс за Bloomberg.

 

 

Последни новини
Още от Новини