Арестувани са жените, заподозрени за убийството на брата на Ким Чен Ун

Едната от задържаните отрича да има нещо общо със случая и твърди, че е интернет звезда

Снимка: Кадър Bloomberg Снимка: Кадър Bloomberg

Арестувани са предполагаемите убийци на по-големия брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун Кин Чен Нам. На международното летище в столицата на Малайзия Куала Лумпур полицията е задържала жена, гражданка на Мианмар, съобщава телеканалът Bernama, цитиран от Риа Новости.

Органите на реда също така са арестували родена през 1988 гражданка на Виетнам на име Доан Тхи Хуонг (Doan Thi Huong). Заподозряната отрича съпричастността си към похищението, като твърди, че всъщност е виетнамска интернет знаменитост, дошла в Малайзия на снимки. Хуонг е арестувана след проверка на записите от охранителните камери на летището, където бе убит Ким Чен Нам.

По данни на местните медии, малайзийските разследващи органи вече са направили аутопсия на тялото на жертвата, а източник от полицията съобщава, че в скоро време ще бъде проведена пресконференция, на която ще бъдат изнесени подробности около разследването.

Убитият в понеделник на летището в Коала Лумпур Ким Чен Нам е бил в очакване на полета си за Макао, където е постоянното му местожителство, като е бил придружаван от членове на семейството си. В последствие се появиха различни версии за смъртта му. Някои от тях са, че той е бил ранен с отровни игли или че през лицето му е бил прокаран тампон, напоен с отровна течност.

Следователите предполагат, че покушението са извършили две жени, които в последствие са избягали от местопроизшествието, качвайки се на такси. По данни на южнокорейското разузнаване жените не са напуснали територията на Малайзия. От своя страна представители на японските служби съобщават, че е вероятно заподозрените вече да са мъртви. Американски специалисти пък изразиха увереност, че Кин Чен Нам е бил убит от агенти на севернокорейските служби.

Последни новини
Още от Новини