Обратен завой – Playboy връща снимките на голи жени

Решението за трансформация в по-консервативен формат бе взето миналата година

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

Снимките на голи жени ще се завърнат на страниците на американското списание Playboy след продължила година промяна във формата на изданието, забраняваща голотата, съобщава Associated Press.

Обратът в редакционната политика на списанието стана известна на широката публика с излизането на информация за новия брой за март и април в началото на тази седмица. През 2016 63-годишното издание обяви, че ще прекрати практиката си да публикуван еротични снимки поради факта, че това е „остаряло“ в ерата на онлайн филмите за възрастни, „намиращи се само на клик разстояние“ на телефоните и компютрите на потребителите. Решението бе взето под влиянието на тогавашното CEO на Playboy Enterprises Скот Фландърс, който в последствие се оттегли от поста си, за да поеме ръководството на застрахователната компания eHealth Inc.

Според сина на основателя на Playboy Хю Хефнър и главен креативен директор на компанията Купър Хефнър забраната на голотата на страниците на списанието е била грешка.

„Голотата не е проблем, защото тя никога не е била проблем. Днес ние възвръщаме нашата идентичност и отново ставаме, това, което сме“, пише Купър Хефнър в официалния си профил в социалната мрежа Twitter.

 


 

В новия брой на Playboy ще има както и снимки на Мис март и Мис април Елизабет Елъм и Нина Даниеле, така и интервюта с известната холивудска актриса Скарлет Йохансон и водещия от CNN Ван Джоунс.

Последни новини
Още от Новини