Лондон отхвърли петицията против визитата на Тръмп

Против посещението на новоизбрания американски президент се бяха обявили 1,8 млн. души

Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей отхвърли петицията, подписана от около 1,8 млн. души, обявяваща се за издаване на забрана на президента на САЩ Доналд Тръмп да посещава страната, пише The Telegraph.

„Правителството на Нейно величество признава силните убеждения на тези, които са подписали петицията, но не признава самата петиция“, се казва в изявлението на Мей. Според документа визитата на Тръмп отразява „важността на отношенията между САЩ и Великобритания.

Поканата за визита на Доналд Тръмп в Обединеното кралство, чийто адресант е лично кралица Елизабет II, бе връчена на американския президент от Тереза Мей по време на нейното посещение в САЩ в края на миналия месец. Все още няма ясното около датата на предстоящото посещение.

Според нормативната уредба на Обединеното кралство всички петиции, които са събрали над 10 хил. подписа, трябва да бъдат разгледани от правителството. Ако пък в подписката са се включили над 100 хил. души, то тя автоматично влиза за разглеждане в парламента.

Последни новини
Още от Новини