Водещи търговски вериги в САЩ няма да предлагат продукти на компания на Тръмп

Наскоро модната верига Nordsrtom пък спря продажбата на продукти на дъщерята на американския президент Иванка Тръмп

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Две от най-големите търговски вериги в САЩ – Sears и Kmart са премахнали 31 продукта от асортимента на компанията Trump Home, част от корпорацията на американския президент Доналд Тръмп Trump Organization, съобщава Busimess Insider, позовавайки се на изявления от страна на мениджмънта на компаниите. Официалната причина за решението е желанието на веригите да се „концентрират върху по-доходоносни продукти“.

Продуктите на Trump Home са премахнати от асортимента в онлайн-платформите на веригите. В самите магазини тe никога не са били предлагани, цитира думите на говорителя на Sears Holding Corp Браян Хановър изданието.

И Kmart и Sears са собственост на компанията-майка Sears Holding Corp.

“Една от целите на компанията е да се оптимизира асортимента в нашия онлайн магазин, който обновяваме поетапно, опитвайки се даваме приоритет на стоки, които носят печалба“, коментира Хановър.

Решението на търговската корпорация идва в светлината на скорошния отказ на модната верига Nordstrom да спре да предлага модни изделия на бренда на дъщерята на американския президент – Иванка Тръмп. Официалната причина, изтъкната от компанията – спад в продажбите.

Решението на Nordsrtom предизвика ответна реакция от държавния глава на САЩ, който в профила си в социалната мрежа Twitter заяви, че действията на модната верига са обосновани от политически мотиви.  

Последни новини
Още от Новини