Турция се бори да форсира туризма си

Опростяват визовите процедури за туристи от ЕС

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Турският министър на външните работи Мавлют Чавушоглу заяви, че в момента всички препятствия пред чуждестранните туристи биват отстранявани, пише Focus, позовавайки се на TRT.

„За да може туристите от всички ъгълчета на света и в частност тези от Европа да могат по-лесно да идват в страната ни, ние увеличаваме броя на полетите, опростихме визовите процедури и работим над това, за да им предоставим възможности да пристигат с вътрешните си паспорти“, заяви Чавушоглу.

Той отбеляза, че в момента се върши работа по представянето на Турция и Анталия по целия свят и добави, че се полагат всички усилия за развитието на турския туризъм и за повишаването на доходите за страната от този отрасъл.
„Анталия допринася за дейността ни зад границата и в частност на моята като външен министър. Преди всичко тя ми дава сили. В Анталия имаме много почетни консули. Неправителствените организации, местните органи на властта полагат усилия, за да може достойно да се представи Турция зад границите“, добави Чавушоглу.

Последни новини
Още от Новини