Спешни ремонтни бригади в НКЖИ за поддръжка на малки гари

Предупреждение за глоби на фирмата, почистваща Централна гара - София, започва спешен ремонт на гара Подуяне

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Министър Христо Алексиев направи изненадващи проверки на Централна жп гара София и жп гара Подуяне, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Алексиев е бил придружаван от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) Красимир Папукчийкси.
По време на инспекцията на Централна жп гара София са констатирани нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата, съобщават от министерството.

"В тази връзка министър Алексиев нареди ежедневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Министър Христо Алексиев поиска пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри ще бъдат наложени финансови санкции", пише още в прессъобщението.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които "следва да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове".

По-късно министър Алексиев направи проверка и на жп гара Подуяне, допълват от ведомството.  В следствие на проверката е разпореден "спешен авариен ремонт на гарата поради лошото ѝ състояние". 

"Ще бъдат обследвани течовете, осветлението и отоплението в сградата".

Министър Христо Алексиев нареди създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.

Последни новини
Още от Новини