Протестите на гръцките фермери продължават

Български превозвачи се заканиха да направят контраблокада на границата, ако се стигне до ново затваряне на границата

Гръцки протестиращи в Атина веят националните знамена Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Гръцки протестиращи в Атина веят националните знамена Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Преговорите между правителството и гръцките фермери, които от три седмици блокират пътища в знак на протест срещу мерките за икономии в страната, не са довели до компромис, съобщава гръцкият в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Синдикалистите в южната ни съседка заплашват с по-нататъшни действия, допълва изданието.

Министърът на земеделието на Гърция Евангелос Апостолу е предвождал правителствената делегация, която в продължение на три часа е преговаряла със синдикатите, представляващи фермерите в страната.

"Нищо позитивно не излезе от разговорите", коментира Вангелис Бутас от координационния комитет на протестиращите фермери. 

Голям фермерски протест ще се проведе в столицата Атина във вторник (14 февруари). Бутас призовава всички гърци да се присъединят към демонстрацията.

Пътните блокади също ще продължат.

Припомняме, че от началото на годината имаше няколко опита за блокада на българо-гръцката граница от гръцките фермери по сценария от предходните няколко години. Стигна се и до краткотрайно спиране на работата на ГКПП Кулата-Промахон.

Границата с Македония обаче беше блокирана заради протестите.

.

Последни новини
Още от Новини