Няма промяна в американските визи за българи

Посолството на САЩ откри програмата Work and Travel за 2017

Герб на посолството на САЩ в България. Снимка: Bulgaria ON AIR Герб на посолството на САЩ в България. Снимка: Bulgaria ON AIR

Визите за българи при посещение в САЩ няма да паднат, докато делът на отказите не намалее под 3% - в това отношение няма промени, каза генералният консул на САЩ Кейт Макгиъри пред журналисти на 10 февруари 2017 в американското посолство в София.

През 2016 са били отказани визи на 15% от кандидатите, а през 2015 – на 16% от желаещите.

Годишно посолството у нас издава общо около 25 000 визи, каза Кейт Макгиъри на церемония по връчването на първите визи за младежи по програмата Work&Travel за 2017.

Посланикът на САЩ Ерик Рубин /в средата/ и студенти от България, получили визи Work and Travel. Посолство на САЩ в София. 10 февруари 2017. Снимка: пресцентър.

По този начин от 2000г. досега десетки хиляди български младежи са посетили САЩ. Някои от тях са работили и пътували през океана по няколко пъти, като общият брой на издадените студентски визи Work & Travel са над 100 000 за 16г., каза Кейт Макгиъри.

„Тези студенти са се възползвали от възможността да изградят културни връзки и придобиха работен опит, подобриха нивото на английския език и създадоха силни приятелства за цял живот”, каза Кейт Макгиъри, генерален консул на САЩ в България.

„Интервюто не е сложно”.

Бивши студенти, пътували в САЩ по тази програма създадоха в края на 2015 своя асоциация, предлагаща семинари, нетуъркинг и да участия в изложенията за стажове и работа, обясни за Bloomberg TV Bulgaria Мария Сапунджиева, член на борда на Асоциацията на Summer Work&Travel Alumni Association.

Чуйте изказванията на Кейт Макгиъри, генерален консул на САЩ в България, Ерик Рубин, посланик на САЩ в България и Мария Сапунджиева, член на борда на Асоциацията на Summer Work&Travel Alumni Association във видеото.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини