ThyssenKrupp очаква резултата от преговорите САЩ-Мексико

Гуидо Керкхоф, гл. финансов директор ThyssenKrupp

Гуидо Керкхоф, гл. финансов директор ThyssenKrupp. Снимка: Bloomberg. Гуидо Керкхоф, гл. финансов директор ThyssenKrupp. Снимка: Bloomberg.

Цената на стоманата отскочи през 2016 след като стимулите в Китай – най-големият потребител на метала помогнаха за стабилизирането на икономиката. Според главният финансов директор на ThyssenKrupp Гуидо Керкхоф ръстът ще се отрази в печалбата за второто и третото тримесечие, но компанията не увеличи прогнозата си за годишна печалба EBIT.

Главният изпълнителен директор Хайнрих Хизингер се опитва да промени най-голямата германска компания за производство на стомана, чието подразделение за подемна техника й осигурява половината от печалбата – в по-диверсифицирана индустриална група.

По-високите цени на стоманата подкрепиха Steel America да регистрира 37 млн. долара печалба. Печалбата на европейското стоманодобивно подразделение падна близо наполовина до 28 млн. евро и по-високите цени вероятно няма да помогнат на резултатите до края на годината, защото фирмата е обвързана с дългосрочни договори, каза Хизингер, цитиран от Bloomberg.

ThyssenKrupp преговаря с Tata Steel Ltd за обединяване на европейските операции.

Гуидо Керкхоф, гл. финансов директор ThyssenKrupp каза, че "има нужда от някаква консолидация, особено на фона на свръхпредлагането, което съществува".

"Трябва да се намерят начини на споделяне на трудностите. Така че нужното преструктуриране на този пазар да се случи", каза още Керкхоф в интервюто си за Bloomberg.

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини