Икономическата програма на БСП ще възлезе на 1,9 млрд. лева на година

В сряда БСП за България ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Икономическата програма на БСП ще струва 1,9 млрд. лева на година, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в отговор на критиките от страна на Реформаторския блок, че програмата им ще излезе 14 млрд. лева, цитирано от БНР.

Парите вече са разписани по мерки и пера, допълни Корнелия Нинова. 

Тя отхвърли и критиките на НФСБ, че от левицата са взели части от програмата им. Нинова даде пример, че мерки като преизчисляването на пенсиите с нов осигурителен доход и политиката с лихвите по кредити за жилища са били прилагани и в други управления на БСП. 

Във вторник БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Новата коалиция ще се казва "БСП за България", каза на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България, предаде Investor.bg

“Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи”, коментира тя.

Нинова обяви, че към сегашните 13 партии в коалицията ще има още. Партия "Български социалдемократи" ще вземе решение евентуално за присъединяване към коалицията до 11 февруари. Преди изборите БСП ще подпише двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения и патриотични съюзи. 

В началото на 44-то Народно събрание БСП ще внесе предложение за намаляване на субсидията на партията, съобщи още Корнелия Нинова. Тя посочи, че затова в договора са записали, че коалиционните партньори ще си намалят процента на субсидията, която получават - от 75 процента, както е било досега, на 50 процента.

В сряда "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори.

Последни новини
Още от Новини