Южна Корея потвърди причините за инцидентите с Galaxy Note 7

Проблемите се крият в дефект в батериите, като самите телефони са напълно изправни

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Южна Корея потвърди официалната версия за причината за множеството инциденти със смартфона Galaxy Note 7, съобщава корейската информационна агенция Ренхап, цитирана от ТАСС. Според ведомството причината за възпламеняването на устройствата е неизправност в захранващите батерии, а не в самите смартфони.

„Беше установено, че най-вероятно причините за възпламеняването са били проблеми с батериите, но не открихме нищо странно в самите смартфони“, гласи изявлението на министерството.

Според резултатите от експертизата електродите в батериите са били повредени, а в някои от телефоните батерията не е имала достатъчна изолация.

Преди две седмици производителят на устройствата Samsung разпространи изявление, което посочва причините за проблемите с телефоните в пропуски при проектирането на батериите и сглобяването на устройствата.

През септември 2016 компанията изтегли от пазара близо 1 милион броя Galaxy Note 7. Впоследствие от технологичния гигант съобщиха, че повредата е отстранена, като започнаха да заменят старите устройства на клиентите си. Оказа се обаче, че това не е съвсем така, като новите устройства продължаваха да дават същия дефект. В крайна сметка Samsung изтегли напълно модела от пазара и прекрати окончателно производството му.

Последни новини
Още от Новини