Водещ на Fox News нарече Путин убиец, Кремъл поиска извинение

Репликата дойде от водещия Бил О`Райли по време на негово интервю с американския президент Доналд Тръмп

Снимка: Akos Stiller/Bloomberg Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Водещият от американския информационен телеканал Fox News Бил О`Райли окачестви в ефир руския президент Владимир Путин като „убиец“. Репликата на журналиста дойде като отговор на думите на Доналд Тръмп в интервю пред самия О`Райли, който заяви, че уважава Владимир Путин. „В крайна сметка уважавам много хора, но това не значи непременно, че мога да постигна съгласие с всички тях“, допълни Тръмп.

„Но Путин е убиец“, възрази на думите на американския президент О`Райли. „Има много убийци. Вие да не мислите, че нашата страна е чак толкова невинна?“, контрира на свой ред Тръмп, допълвайки, че за САЩ е по-добре да си сътрудничи с Русия, отколкото обратното.

Изказването на О`Райли очаквано предизвикаха ответна реакция от Москва. Руската информационна агенция РБК цитира думите на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, който окачествява думите на американския журналист като „недопустими“ и „оскърбителни“.

„Считаме подобни думи от страна на журналиста от телекомпанията Fox News за недопустими, оскърбителни и, честно казано, бихме предпочели да получим извинения към президента от страна на тази уважавана телевизионна компания“, са точните думи на Песков, който обаче оставя без коментар последвалите реплики на Донлад Тръмп, подсказващи за възможно затопляне на отношенията по оста Вашингтон-Москва.

Последни новини
Още от Новини