Ремонтът на НДК - приоритет за служебния кабинет

Повечето от 220-те срещи, които са част от българското председателство на ЕС, ще се проведат в Националния дворец на културата

Националният дворец на културата в София Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Националният дворец на културата в София Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ускоряването на ремонтните дейности на залите, където ще се проведат срещите от българското председателство на ЕС ще бъде основният приоритет на служебното правителство. Това коментираха в петък заместник-министър председателят по подготовката на президентството Деница Златева и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов, цитирани от Novinite.com. 

Повечето от 220-те срещи, разграфени за периода между 1 януари и 30 юни 2018,  ще се проведат в Националния дворец на културата (НДК). 

Бившето правителство задели 35 млн. лв. за цялостен ремонт на сградата. Все пак една обществена поръчка беше замразена в края на януари от КЗК, заради оплакване, че условията по нея са били променени след като тя вече е стартирала. Целта на срещата в петък беше да се обсъди как да се ускорят ремонтите, за да могат да бъдат завършени навреме, съобщи правителствената пресслужба. 

Златева подчерта, че имиджът и културната стойност на НДК трябва да бъдат съхранени в хода на ремонтите. Двамата министри обявиха, че реновацията на инфраструктурата ще бъде проведена по прозрачен начин и в пряк диалог с всички заинтересовани страни. 

 

 

Последни новини
Още от Новини